Corona Bridge protocol

Protocol Bridgeclub Diepenheim

Hieronder staan de regels die je in acht moet nemen bij het fysiek bridgen bij zaal Beltman. Of je onder de voorwaarden van dit protocol wilt bridgen bepaal je uiteraard zelf. D.w.z. meespelen is op eigen verantwoordelijkheid; als club faciliteren we alleen.

Algemene richtlijnen

We houden ons aan de richtlijnen van de RIVM.

Dus:

• Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen.

• Houd altijd 1,5 meter afstand.

• Schud geen handen.

• Zit niet aan je gezicht.

•  Ga direct naar huis wanneer er tijdens het bridgen klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.

• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.

Organisatie:

Opgave.
Leden, die niet willen deelnemen dienen dit voor zondag 5 september via de bridgetelefoon van onze club: 0639729258 door te geven.

Afmelden:
Dit gaat zoals voorheen via het afmeldformulier op de speelavond of via  de bridgetelefoon en dit moet voor de zondag voor de speelavond!

Indeling.
Indeling gebeurt indien nodig op basis van de laatste Clubranking-stand van maart 2020.

Competitie.
We spelen in principe 6 rondes van vier spellen. We spelen in een schema waarbij Noord en Zuid steeds blijven zitten. De competitie zal op basis van een puntensysteem worden gespeeld. Alleen bridgeparen die 75% van de avonden hebben gespeeld worden in de eindstand opgenomen.

Aankomst/vertrek:
Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer, kom op tijd en vermijd opstoppingen bij de entree en garderobe. Houd hier 1,5 meter afstand! (verplichting vervalt, maar blijft verstandig)

Handen ontsmetten.
Bij het betreden van de zaal dienen de handen ontsmet te worden. Bij terugkomst in de zaal (bijvoorbeeld na toiletbezoek of roken) dienen de handen opnieuw ontsmet te worden. Desinfecteer bij iedere speeltafel nogmaals je handen alvorens je gaat spelen. Bij het verlaten van de speeltafel desinfecteer je jouw deel van de tafel met de aanwezige schoonmaak doekjes (verplichting vervalt)
Loopbriefjes.
Na het betreden van de zaal pak je je loopbriefje van de tafel midden in de zaal. Ga direct naar je tafel van de eerste ronde,  blijf daar zitten en wacht de verdere instructies van de wedstrijdleiding af. Desinfecteer voor iedere nieuwe spelronde nogmaals je handen! (verplichting vervalt)
Tafels.
De tafels moeten na iedere spelronde bij het wisselen even schoongemaakt worden! Gebruik hiervoor de schoonmaakdoekjes. (verplichting vervalt)
Wisselen.
We spelen een systeem waarbij Noord en Zuid de gehele avond aan dezelfde tafel blijven zitten. Oost en West wisselen naar de volgende tafel, daarbij 1,5 meter met de andere tafels in acht houdend. Er wordt pas aan het einde van de ronde gewisseld.
Biddingboxes.
Je speelt de gehele avond met dezelfde biddingbox. Oost en West nemen deze biddingbox dus mee naar de volgende tafel. (verplichting vervalt)
Bridgemates.
De bridgemates worden alleen bediend door Noord, door Noord voorgelezen en voorgehouden aan Oost ter controle. Aan het eind van de avond worden de bridgemates schoongemaakt.
Speelboards.
Als iedereen na het wisselen van een ronde weer aan tafel zit dan worden de te spelen spellen door Noord/Zuid naar de juiste tafel gebracht! Vervolgens worden deze speelboards  voor het spelen even met een doekje schoongemaakt. (verplichting vervalt)
Laatste ronde.
Aan het eind van de avond laat je de biddingbox, de kaarten en speelboards op de tafel liggen, deze worden opgehaald.Uitslag.
De uitslag wordt niet uitgeprint, maar on-line gepubliceerd.
Consumpties.
Voor een drankje en bij het afrekenen mogen niet meer dan 3 personen op 1,5 meter van elkaar aan de bar staan! Laat 1 speler van een tafel de drankjes halen, hiermee voorkom je overbodig geloop. (verplichting vervalt, maar wel verstandig)
Nakaarten.
Na afloop kan er nagepraat worden onder het genot van een drankje. Houd wel steeds 1,5 meter afstand. (verstandig)
Toiletten.
Er kunnen maar twee personen tegelijkertijd naar het toilet. Desinfecteer ook na het toiletbezoek direct je handen. Ook hier houd je 1,5 meter afstand. (verplichting vervalt)
Mondkapje.
Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar mag uiteraard wel.